Zalm burgers met pittige mayo

Onderstaand recept is voor 4 grote burgers. 

Zalmburgers:
400 g zalmfilets, zonder huid en gesneden
30 g gemengde sla
20 g verse koriander
15 g jalapeños uit een pot
5 g knoflookpoeder
1 rode ui, gesneden
4 witte sesambollen
½ kopje paneermeel (bijvoorbeeld Panko)
zout en peper

Pittige mayonaise:
10 g jalapeños uit pot, gesneden
150 ml mayonaise
limoenrasp
zout en peper

Bereiding:
Begin met het maken van de pittige mayonaise. Mix alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en maal tot het een gladde structuur heeft. Zet de mayonaise in een schaal apart. Maak de keukenmachine schoon om de zalmburgers te maken. Maal de gesneden zalm in de keukenmachine tot gehakt. Voeg dan de jalapeños, rode ui, verse koriander en knoflookpoeder toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens het paneermeel en een eetlepel pittige mayonaise toe en mix alles door elkaar. Voeg meer mayonaise toe tot de mix goed aan elkaar blijft plakken. Vorm mooie zalmburgers en laat de burgers even rusten in de koelkast. Bak de zalmburgers in een hete koekenpan met olijfolie totdat de burgers een mooie dikke bruine korst hebben. Serveer de burger op een wit sesambolletje besmeerd met pittige mayonaise, gemengde sla en verse rode ui. 

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie