Worteltaart met walnoten

Ook zo’n fan van worteltaart? Een “Carrotcake” is een heerlijke combinatie van kruiden en specerijen en het glazuur met de honing en walnoten maakt het extra smaakvol. Een heel gezonde taart is het niet, ook al doet de naam anders vermoeden maar deze worteltaart is zo onwijs lekker!

Voor de taart:
350 g wortels, geraspt 
250 g bloem
150 g witte basterdsuiker
50 g bruine basterdsuiker
3 eieren
150 ml zonnebloemolie
50 ml vloeibare honing
50 g walnoten, gehakt
50 g zelfrijzend bakmeel
3 g kaneel
3 g nootmuskaat
3 g kardemom
3 g zuiveringszout

Voor de topping:
250 g roomkaas op kamertemperatuur
100 g poedersuiker
rasp en sap van een citroen

Voor de garnering:
50 g walnoten
2 wortels, geraspt
verse tijm
vloeibare honing 

Verhit de oven op 180˚ C. Bedek een bakblik (20x30x5cm) met bakpapier. Mix in een kom de suiker, eieren en olie tot een romig geheel. Voeg de geraspte wortels, gehakte walnoten en honing toe en roer door. Zeef de bloem, zelfrijzend bakmeel, kaneel, nootmuskaat, kardemom en zuiveringszout erboven en roer nog eens goed door. Schenk de mix in het bakblik en bak 30 minuten. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is door erin te prikken. Laat goed afkoelen, voordat de taart uit de vorm gehaald wordt. Druk met een koekjesvorm rondjes uit de taart of gebruik hiervoor een glas met een scherp mes. 

Meng in een keukenmachine de roomkaas met de poedersuiker en het rasp en sap van de citroen tot het mooie pieken vormt. Strijk het mengsel over de rondjes en stapel ze per 2 op tot kleine taartjes. 

Garneer met de geraspte wortel, walnoten en tijm. Druppel er wat honing over. mascarpone en poedersuiker tot het een zacht mengsel is met pieken. Vul elk taartje met de vulling en verdeel de vijgenpartjes over de taartjes.


Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie