Vanilla Cupcakes

Cupcakes vallen altijd in de smaak, of het nu als mini taartje bij de koffie wordt gegeten of als heerlijk toetje. Ik maak ze vaak samen met mijn kinderen, ze vinden het leuk om te doen en zijn er dol op! 

Dit recept is voor 12 stuks

Ingrediënten
240 g bloem
140 g fijne kristalsuiker
125 g boter, op kamertemperatuur
45 g bakpoeder
3 eieren
80 ml melk
10 ml vanille-essence

Voor de topping:
250 g boter, op kamertemperatuur
500 g poedersuiker
15 ml vanille-essence
voedingskleurstof

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180˚ C. Mix in een keukenmachine de boter en suiker. Voeg de eieren, melk en vanille-essence toe en mix nogmaals door. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en meng dit door het beslag tot een glad geheel. Vul een muffinblik met papieren cakevormpjes en vul deze voor 2/3 met het beslag. Bak ze 18 tot 20 minuten in de oven, laat daarna afkoelen op een rooster.

Voor de topping:
Mix in een keukenmachine de boter met de poedersuiker tot een glad geheel. Voeg de vanille-essence en wat kleurstof toe en meng door elkaar. Vul een spuitzak met de topping en versier hiermee de cupcakes.


Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Bewaren

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie