Toffieappels

Een toffieappel maakt altijd indruk op kinderen maar ook op volwassenen. En dat geknoei met zo’n appel hoort er bij! In dit recept is gekozen voor gele appels, zo is de blauwe kleurstof het best zichtbaar maar je kunt natuurlijk ook andere appels en/of kleurstoffen nemen. Kijk bijvoorbeeld eens bij een toko of taartenwinkel, hier hebben ze vaak een diversiteit aan kleurstoffen. 

Dit recept is voor 8 stuks

Ingredienten:
8 gele appels
400 g suiker
125 ml water
25 g boter
75 ml ahornsiroop
10 ml azijn
8 satéstokjes (in water gedompeld)
blauwe voedingskleurstof
suikerthermometer

Bereiding
Bedek een bakplaat met bakpapier. Was de appels en dep ze goed droog. Druk in elke appel een satéstokje, daar waar het steeltje aan de appel zat. Doe suiker, water, boter, ahornsiroop en azijn in een pan met dikke bodem en voeg wat kleurstof toe. Verhit dit langzaam zonder te roeren. Als langs de rand van de pan suikerkristallen worden gevormd, veeg deze dan weg met een natte keukenkwast. Vervolgens is het belangrijk om de suikersiroop op een temperatuur van 138˚ C te krijgen, gebruik hiervoor een suikerthermometer. Let goed op: de temperatuur stijgt in het begin langzaam maar loopt steeds sneller op. Is de siroop 138˚ C, haal dan de pan van het vuur en dompel de appels meteen stuk voor stuk in de siroop. Het is belangrijk om hierbij snel te werk te gaan nu de siroop nog goed vloeibaar is maar wees voorzichtig. Plaats de appels op de bakplaat en laat ze afkoelen.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie