Sinaasappel Madeleines

Dit recept is voor 12 stuks

Ingrediënten
100 g bloem
100 g ongezouten boter, gesmolten
en afgekoeld
30 g ongezouten boter, gesmolten
110 g fijne suiker
60 g poedersuiker
20 g bloem
4 g bakpoeder
2 eieren op kamertemperatuur
5 ml sinaasappel-essence
1 el water
rasp en sap van een sinaasappel


Verhit de oven op 200˚ C. Bestrijk een bakblik, speciaal voor madeleines, met de 30 gram gesmolten boter. Bestuif de vormpjes met 20 gram bloem en schud de overtollige bloem uit de vorm. Mix in een kom de eieren, suiker, sinaasappelsap en -rasp op een hoge stand tot een licht, romig mengsel. Zeef hierboven het bakpoeder en de resterende bloem, voeg ook de rest van de gesmolten boter toe. Mix het geheel nog even goed door. Vul een spuitzak met het deeg en spuit de vormpjes vol tot de rand. Bak de madeleines 10 minuten en laat ze vervolgens goed afkoelen. Keer daarna het bakblik om op een rooster.

Meng voor het glazuur de poedersuiker met het water goed door elkaar. Voeg vervolgens de sinaasapple-essence in kleine hoeveelheden toe. Let er op dat het glazuur niet te dun wordt. Voeg anders nog wat extra poedersuiker toe. Bestrijk elke madeleine met een laagje glazuur.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!


 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie