Scones

Dit recept is voor 16 stuks

Ingrediënten
260 g bloem
200 ml melk
115 g koude boter, in blokjes
15 g bakpoeder
3 g zout
1 eigeel


Verhit de oven op 230˚ C. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter erdoor totdat het deeg lijkt op broodkruim. Mix in een andere kom de melk met het eigeel, bewaar hiervan 30 ml en schenk de rest bij het deeg. Meng het geheel tot een grof deeg. Bestuif het werkblad met wat bloem en druk het deeg hierop uit tot het ca. 2 cm dik is. Druk hieruit met een koekjesvorm de scones of gebruik een glas en scherp mes om rondjes uit het deeg te snijden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de scones. Smeer ze in met het achtergehouden ei-melkmengsel en bak ze in 12 minuten goudbruin. Serveer de scones met jam en opgeklopte slagroom.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!


 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie