Sangria

Wil je uitpakken tijdens een barbecue of picknick, maak dan eens sangria. Met deze twee variaties op een standaard sangriarecept kun je naar hartenlust variëren met verschillende soorten fruit. Als basis is het goed om de wijn in te koken met suiker en dit goed af te laten koelen voordat de andere ingrediënten worden toegevoegd. Voor iets minder zoete sangria, kan de limonade vervangen worden door bruisend water. Vervang voor de kids de wijn en suiker door limonadesiroop.

Rose sangria

750 ml rosé
1200 ml bruisend water (bijvoorbeeld Spa rood)
200 g suiker
100 g verse frambozen
100 g verse blauwe bessen
30 g verse munt


Verhit de rosé en de suiker in een pan op laag vuur totdat de suiker volledig is opgelost. Laat dit goed afkoelen. Voeg voor het serveren het water, de frambozen, blauwe bessen en munt toe aangevuld met wat ijsblokjes. Schenk het in mooie cocktailglazen en proost!

Citrus sangria

750 ml witte wijn
1200 ml limonade (bijvoorbeeld Sprite of 7-Up)
100 g suiker
1 citroen in plakjes
1 limoen in plakjes
1 sinaasappel in plakjes
30 g verse munt


Verhit de witte wijn en de suiker in een pan op laag vuur totdat de suiker volledig is opgelost. Laat dit goed afkoelen. Voeg voor het serveren de limonade, de plakjes citroen, limoen en sinaasappel, munt en wat ijsblokjes toe. Enjoy!

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Bewaren

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie