Salade met prosciutto en vijgen

Ingrediënten (4 personen)
1 zakje groene gemengde sla
2 grote mozzarella bollen (200 gram)
160 gram prosciutto
4 rijpe vijgen
3 theelepels geroosterde pijnboompitten
1 ciabatta


Gebruik drie sneetjes ciabatta om croutons van te maken. Snij de sneetjes in kleine blokjes en besprenkel ze met olijfolie en een beetje knoflook. Bak de croutons even in de koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.

Dressing
50 ml olijfolie
50 ml balsamico azijn
15 ml gembersiroop
10 ml Dijon mosterd
Zout en peper


Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Gebruik voor de salade bij voorkeur een groot saladebord. Dit geeft je voldoende ruimte om alle verschillende ingrediënten mooi op het bord te plaatsen. Een mooi opgemaakt bord prikkelt immers alle zintuigen! Besprenkel als laatste de dressing over de salade en serveer de rest van het brood. geniet! 

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie