Rode Salade

Dit recept is heerlijk als maaltijdsalade, maar kan ook als bijgerecht worden geserveerd. Deze rode salade is een mooie combinatie van smaken en tevens ook van kleur en textuur. Een ding is zeker: het ziet er mooi uit!

Ingrediënten:
(voor 6 personen)


Salade:
10 paarse spruitjes, fijngesneden
10 blauwe druiven, gehalveerd (bijvoorbeeld de sable druif)
3 paarse wortels, geschild en gehalveerd
3 struikjes roodlof
2 rode bieten, in plakjes
2 pruimen in dikke plakken
1 aubergine in plakjes
½ rode kool
20 g pistache, fijngehakt
100 ml olijfolie
30 ml honing
granaatappelpitjes van een halve granaatappel
zout en peper


Sladressing:

1 teentje knoflook, fijngehakt
15 ml honing
5 g mosterd
60 ml olijfolie
30 ml frambozenazijn
zout en peper


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200° C. Bedek de bakplaat met aluminiumfolie en smeer deze licht in met olijfolie. Leg de gesneden penen, aubergine, rode kool, paarse spruitjes, rode lof, bietjes, druiven en pruimen op de bakplaat. Besprenkel deze groenten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Giet ook wat honing over de peen, spruitjes en rode lof. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak circa 30 à 40 minuten. Serveer het gerecht op een mooie schaal en garneer met pistache en granaatappelpitjes. Maak het gerecht af met de sladressing.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie