Rice crispy repen

Deze repen zijn een ware verwennerij. Rice crispies komen oorspronkelijk uit Amerika, maar tegenwoordig zijn ze in Nederland steeds vaker te koop bij de grotere supermarkten. Varieer naar hartenlust met verschillende voedselkleurstoffen om zo de meest gave repen te maken. In dit recept gebruik ik roze als basiskleur.

Dit recept is voor 18 repen

Ingrediënten
120 g boter, in blokjes
285 g marshmallows (of spekjes)
200 g rice crispies
voedselkleurstof
snuf zout

Bereiding
Meng de marshmallows en blokjes boter in een schaal of kom die in de magnetron kan. Verwarm dit 30 seconden, roer het voorzichtig door met een spatel en ga door met in fases verwarmen totdat alles gesmolten en goed gemengd is. Voeg het zout en een paar druppels kleurstof toe aan het mengsel en roer ook dit er door. Voeg eventueel extra druppels toe tot het de gewenste kleur heeft. Doe tot slot de rice crispies erbij en meng goed door elkaar tot alle crispies bedekt zijn.

Vet een platte glazen schaal in en doe het mengsel er in. Maak je handen nat en druk het vervolgens goed plat in de schaal. Laat het geheel buiten de koelkast afkoelen en hard worden, snijd het daarna in repen. Je kunt de repen met bakpapier ertussen bewaren in een afgesloten blik of vershoudbakje. 

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie