Rabarber Crumble

Dit recept is voor 6 porties

We kennen natuurlijk allemaal wel de crumble met bijvoorbeeld appel en noten, blauwe bessen of bosvruchten. Maar maak hem vooral eens met rabarber. En de havermout in dit recept geeft het geheel een extra bite!

10 stukken rabarber (houd hiervan vooraf 250 g apart)
100 g fijne kristalsuiker
110 g zachte boter
110 g rietsuiker
110 g bloem
110 g havermout
60 ml water
3 g gemberpoeder
5 ml vanille-essence


Verhit de oven op 180 graden. Snijd de rabarber in stukken van 1,5 cm, leg ze in een ingevette ovenschaal en besprenkel met driekwart van het water en driekwart van de kristalsuiker. Zet de schaal in de oven tot de rabarber gaar is. Controleer dit door er af en toe in te prikken met een vork. Is het gaar, haal de schaal dan uit de oven en bestrooi de rabarber met gemberpoeder. Snijd de apart gehouden rabarber in kleine blokjes en besprenkel met de rest van het water en de kristalsuiker. Vet 6 kleine ovenvaste schaaltjes in, doe hierin de gare rabarber. Verdeel daarop in elk schaaltje de rauwe rabarber. Meng in een kom de boter, havermout, bloem en rietsuiker tot een crumble. Voeg de vanille-essence toe en roer goed door. Verdeel de crumble vervolgens over de 6 schaaltjes en bak 35 á 40 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Maak het nog lekkerder met slagroom en vanille-ijs!

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie