Panna Cotta met Kahlúa

Panna cotta blijf een heerlijk, klassiek dessert. Het geheim van een goede panna cotta is dat hij licht drilt als een pudding als je hem heen en weer schudt. Probeer maar eens! 

Dit recept is voor 6 porties

Ingrediënten
375 ml slagroom
250 ml melk
90 g suiker
65 g mascarpone
45 ml Kahlúa
10 g instant koffiepoeder
3 ml vanille-essence
2 blaadjes gelatine

Week de blaadjes gelatine 15 minuten in koud water tot de blaadjes zacht aanvoelen. 
Schenk de melk in een pan, knijp de blaadjes gelatine goed uit en voeg toe aan de melk. Zet de pan op laag vuur en roer voorzichtig tot de gelatine is opgelost. Meng in een andere pan de slagroom en mascarpone tot een glad geheel. Doe de suiker, Kahlúa en koffiepoeder erbij en verwarm ook dit op laag vuur tot de suiker en koffie zijn opgelost. Voeg het mengsel van de melk en gelatine toe aan de pan en roer voorzichtig tot een geheel.

Schenk het mengsel in 6 ramekins (porseleinen schaaltjes) of glaasjes en plaats ze een nacht in de koelkast. Snijd de panna cotta met een mes voorzichtig los langs de rand van de ramekins of glaasjes. Plaats een bordje over het vormpje, draai het vervolgens om en schud voorzichtig op en neer. De panna cotta glijdt dan zo op het bordje!

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Bewaren

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie