Overnight Oats

Dit recept is voor 2 porties

Heb je ’s ochtends weinig tijd om te ontbijten? Dan is dit een ideaal recept om je dag toch voedzaam te starten. Maak het in een schaaltje dat je af kunt sluiten, of nog leuker: gebruik een mooie weckpot! Niet alleen kun je het hierdoor afgesloten in de koelkast laten, maar desnoods ook makkelijk meenemen naar bijvoorbeeld je werk.


50 g havermout
120 ml amandelmelk
20 g amandelschaafsel
20 blauwe bessen
10 frambozen
honing naar smaak


Doe de havermout in een schaaltje, gevolgd door de honing en amandelmelk. Sluit het goed af en schud het flink zodat de melk goed mengt met de havermout en de honing. Voeg vervolgens het amandelschaafsel, de blauwe bessen en frambozen toe. Om alle ingrediënten goed te bedekken kun je nog extra amandelmelk toevoegen. Plaats het deksel erop en zet het een nacht in de koelkast. Dat wordt genieten de volgende ochtend!
Houd je niet van amandelmelk, dan kun je ook sojamelk of yoghurt gebruiken. Vervang het amandelschaafsel, de blauwe bessen en frambozen eens door appel en kaneel. Of varieer met gedroogde vijgen en pompoenpitten, heerlijk!

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie