Oven geroosterde kip

"Met dit recept maak je een geurige en sappige geroosterde kip. Maak met dit recept indruk op je gasten of gezin. Het voordeel van dit gerecht is dat het vrij makkelijk is, maar er toch indrukwekkend uit ziet!"

Ingrediënten: 
(voor 6 - 8 personen)
1 hele biologische kip
180 g boter, op kamertemperatuur
40 g verse rozemarijn
3 zoete aardappelen met schil, gesneden als friet
3 aardappelen met schil, gesneden als friet
3 uien, in kwarten
rasp van 3 citroenen en de rest van de citroenen wordt gehalveerd
1 bol knoflook, gehalveerd
zout
versgemalen peper
250 ml witte wijn

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200° C. Meng de boter, citroenrasp, zout, peper en verse rozemarijn door elkaar. Droog vervolgens de kip met een keukenrol. Maak voorzichtig de huid van de kippenborst los. Zorg ervoor dat de huid heel blijft. Als de huid los is wrijf je de botermix onder de huid van de kip. Masseer de overige botermix aan de buitenkant van de kip. Plaats een halve citroen en wat verse rozemarijn in de buikholte. Sluit de buikholte door de pootjes aan elkaar te knopen met keukentouw. Plaats de kwartjes ui, gehalveerde knoflookbol, citroenen, aardappelen en zoete aardappelen in een braadpan. Voeg de witte wijn toe en leg de kip erbovenop. Plaats de braadpan in de oven en laat de kip 30 minuten garen op 200° C. Zet de oven na 30 minuten op 140° C en gaar het gerecht nog 1,5 uur tot het sap van de kip helder is. Serveer de kip met zwarte bonen of groene groenten zoals broccoli, spinazie of haricots verts. 


Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie