Notentaart

"Dit is nou typisch zo’n recept waarbij alleen al de gedachte eraan je het water in de mond doet lopen. De combinatie van het kruimeldeeg met de noten en de zoute karamel met de chocolade…hemels!"

220 g volkoren (digestive) biscuits
100 g gesmolten boter
400 g gemengde noten (pecannoten, amandelen, cashewnoten, pijnboompitten, hazelnoten)
200 g suiker
120 ml slagroom
40 g boter, in blokjes
5ml vanille-essence
10 g zout
80 g pure chocolade


Verhit de oven op 170 graden. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe tot een mooi kruimelmengsel. Vet een taartvorm in met wat boter en bedek de bodem met het kruimelmengsel. Zet dit een uur in de koelkast. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de gemengde noten. Rooster ze in de oven tot ze goudbruin zijn. Houd dit wel goed in de gaten want het kan snel gaan! Haal de plaat uit de oven en laat de noten afkoelen. Doe de suiker en het water in een diepe pan en verwarm het langzaam. Beweeg de pan om te zorgen dat het karamelliseren van de suiker gelijkmatig gebeurt. Als de suiker begint te kleuren, gaat het de goede kant op. En onthoud: het maken van karamel vergt vooral geduld! Is de suiker mooi bruin gekleurd, haal dan de pan van het vuur en voeg voorzichtig de slagroom toe. Roer goed door en roer vervolgens de blokjes boter erdoor totdat alles gesmolten is. Voeg als laatste de vanille-essence en het zout toe en roer er doorheen. Pak de taartvorm uit de koelkast, vul met de noten en giet de karamel gelijkmatig over de noten. Bak de taart 30 minuten in de oven en laat daarna afkoelen. Smelt als laatste stap nog de chocolade en giet dit over de taart. Dit wordt genieten!


Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie