Mini Cheesecake met karamelsaus

Ben je op zoek naar een lekker Cheesecake recept maar niet al te ingewikkeld en wil je ook eens verrassen? Maak dan deze goddelijke mini cheesecakes met karamelsaus.

Dit recept is voor 12 stuks

Voor de bodem:
140 g digestive biscuits
40 g boter, gesmolten


Voor de vulling:
340 g roomkaas op kamertemperatuur
120 g lichtbruine basterdsuiker
65 ml room
3 ml vanille-essence
3 g kaneel
2 g zout
1 groot ei


Voor de karamelsaus:
250 g ongezouten boter
450 g lichtbruine basterdsuiker
170 ml slagroom
50 g pecannoten, geroosterd en gehakt


Voor de bodem:
Verhit de oven op 180˚ C.
Vul een muffinblik met papieren cakevormpjes. Doe de biscuits in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de boter toe en meng het door elkaar. Verdeel het deeg met een lepel over de vormpjes en druk goed aan. Verlaag de temperatuur van de oven naar
160˚ C en bak het 5 minuten.

Voor de vulling:
Mix in een grote kom de roomkaas en suiker glad en luchtig. Voeg de vanille- essence, room, zout, kaneel en het ei toe en mix goed door elkaar. Verdeel het beslag over de bodems in de vormpjes en bak dit 16 tot 18 minuten tot de vulling gestold is. Laat het daarna afkoelen en zet de cheesecakes afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

Voor de karamelsaus:
Smelt de boter in een pan met dikke bodem op middelmatig vuur. Voeg de suiker en room toe en roer continu tot de suiker is opgelost. Breng het aan de kook en laat het al roerend 3 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat de karamel afkoelen. In de koelkast is de saus een maand houdbaar in een goed afgesloten pot.

Garneer vlak voor het serveren de cheesecakes met wat karamelsaus en pecannoten.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!


 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie