Meringues

Vaak vinden mensen het spannend om meringues te maken maar geloof mij, als je de volgende stappen volgt komt het helemaal goed. Zorg er ten eerste voor dat de kom en mixer goed vetvrij zijn (wrijf alles in met een halve citroen) en daarnaast moeten de eiwitten op kamertemperatuur zijn. Als je dan ook nog de juiste verhouding van eiwitten tot suiker aanhoudt (namelijk 1 deel eiwit tot 2 delen suiker) is succes gegarandeerd: prachtige meringues!

Dit recept is voor 12 stuks

Ingredienten
80 g eiwit (ongeveer 2 eiwitten van grote eieren)
160 g fijne kristalsuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 140˚ C en bedek een bakplaat met bakpapier. Klop met een mixer in een kom de eiwitten tot stijve pieken. Voeg terwijl de mixer blijft draaien lepel voor lepel de suiker toe. Controleer of alle suiker is opgelost door een klein beetje van het mengsel tussen je vingers te nemen: voelt het nog korrelig aan, klop dan het mengsel door op een hoge stand tot alle suiker is opgelost. 

Schep met een lepel beetjes van het mengsel op de bakplaat in de gewenste grootte, laat ertussen steeds voldoende ruimte over. Bak de meringues 40 tot 50 minuten in het midden van de oven. Zet vervolgens de oven uit, laat de meringues helemaal afkoelen en laat hierbij deur van de oven dicht. 

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie