Linguine Vongole

Dit recept is voor 4 personen

Madri: “Dit gerecht brengt mij in gedachten terug naar de Amalfi kust in Italië. Op vakantie genoten wij van deze pasta, met een fles ijskoude witte wijn erbij.”

1 kg vongole
400 g spaghetti of linguine
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt zonder de zaadjes
90 ml witte wijn
60 ml olijfolie
15 g platte peterselie, fijngehakt


Spoel de vongole af. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe de olijfolie, knoflook en peper in een pan op laag vuur, fruit dit licht aan. Voeg de vongole en de wijn toe en doe een deksel op de pan. Laat gaarstomen tot alle schelpen open zijn. Verwijder de vongole die dicht blijven. Giet de pasta af en voeg dit met de peterselie toe aan de pan met schelpen. Roer alles goed door…buon appetito!

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie