Lamsschenkel met Guinness

Met dit recept is succes verzekerd! Het gerecht wordt langzaam gegaard en is een echte smaakbom met een heerlijke textuur. Eén hapje van dit gerecht en je bent verkocht. In combinatie met aardappelpuree is deze lamsschenkel een ware verwennerij. Het bier geeft diepte aan het gerecht en dan heb ik het nog niet over de kleur gehad… Om je vingers bij af te likken!

4 lamsschenkels
2 grote uien, gepeld en gesnipperd
5 knoflookteentjes, gepeld en in plakjes
2 eetlepels olijfolie (en een beetje extra)
3 eetlepels (45 g) boter
60 g gedroogd fruit (rozijnen, krenten, cranberry’s, abrikozen of ander gedroogd fruit dat je lekker vindt)
3 takjes verse rozemarijn
2 eetlepels rodewijnazijn
4 eetlepels worcestershiresaus
3 eetlepels abrikozenjam of marmelade
4 eetlepels tomatenpuree
400 ml kippenbouillon
500 ml Guinness


Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de gesneden uien en knoflookteentjes toe. Bak ze op laag vuur totdat de uien glazig en zacht zijn. Verhit in een andere pan nog wat olijfolie en de boter. Schroei de lamsschenkels op hoog vuur dicht. Voeg de drie takjes rozemarijn toe.
Bak de schenkels tot ze een mooi bruin kleurtje hebben en haal ze van het vuur. Voeg ondertussen de tomatenpuree, de marmelade/jam, de worcestershiresaus, de rodewijnazijn, de bouillon en de Guinness toe aan de pan met de uien. Laat de saus 10 à 15 minuten sudderen. Giet de saus vervolgens over de schenkels en laat het vlees in 3 tot 4 uur langzaam gaar worden. Het vlees zal zo sappig en mals zijn dat het van het bot valt. Let dus goed op dat ze niet uit elkaar vallen. Haal de lamsschenkels als ze gaar zijn voorzichtig uit de saus en dresseer ze op de borden. Dek de schenkels af om ze warm te houden. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde massa. Zet de saus weer op het vuur en laat sudderen tot de saus de helft is ingedikt en een dikke structuur heeft gekregen. Schenk de saus nu over de lamsschenkels. Lekker met aardappelpuree en pastinaak of met spruitjes.


Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie