Klapperys

Klapperys is een typisch Zuid-Afrikaanse lekkernij, mierzoet en verrukkelijk! Houd je van kokos dan kun je dit recept niet aan je voorbij laten gaan.

Dit recept is voor… een heleboel!

Ingrediënten
640 g poedersuiker
320 g kokosrasp
375 ml gecondenseerde melk
5 ml vanille-essence
2,5 g wijnsteenbakpoeder
snufje zout
 voedingskleurstof

Bereiding
Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom en voeg kleurstof toe tot de gewenste kleur. Verdeel het mengsel over een platte glazen schaal (met een rand van minimaal 6 cm hoog) en druk het goed plat met je handen. Strijk het glad met de achterkant van een lepel.
Zet de schaal in de koelkast tot het klapperys stevig is. Snijd het vervolgens in blokjes van gewenste grootte en stapel ze op elkaar op een mooie serveerschaal.

Ook bij dit recept kun je de gewenste kleur kiezen qua kleurstof. Wil je het nog specialer maken? Kies dan voor twee verschillende kleuren en verdeel voor het toevoegen van de kleurstof het mengsel eerst in tweeën. Breng daarna de lagen op elkaar aan in de schaal.


Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!


 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie