Kiplasagne

"Dit gerecht is voor mij echt comfort food of het nu regent of de zon schijnt. Een lasagne in mooie laagjes nodigt altijd uit tot eten en dit is typisch een gerecht waarbij je naar hartenlust kunt variëren met het toevoegen van verschillende groenten."

Dit gerecht is voor 4 personen

Ingrediënten
4 kipfilets
8 verse lasagnebladen
500 ml witte bechamelsaus (gemaakt van 50 g boter, 50 g bloem en 500 ml melk)
400 g naturel roomkaas
60 g mozzarella in kleine stukjes
60 g geraspte Parmezaanse kaas
10 g knoflookpoeder
10 g verse platte peterselie, fijngehakt
5 g verse tijm, fijngehakt
5 g verse oregano, fijngehakt
2 kippenbouillonblokjes
zout en peper naar smaak

Bereiding
Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en roer met een houten pollepel totdat je een soort deeg hebt. Laat dit op laag vuur 3 minuten garen, maar let op dat het niet aanbrandt. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend zacht koken tot er een dikke, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bewaar de saus.

Verwarm de oven voor op 180˚ C. Laat de kipfilets garen in een pan met bouillon die zachtjes kookt en pluk de kip zodra deze volledig gaar is met een vork tot fijne stukjes. Meng in een kom de kip, roomkaas, mozzarella, 40 g Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, tijm en oregano door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in. Doe een beetje van het mengsel op het begin van een vel lasagne, rol deze op en plaats plat in de schaal. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en leg de rollen strak naast elkaar in de schaal. Schenk de bechamelsaus erover, strooi de overgebleven 20 g Parmezaanse kaas en de peterselie er over en bak de lasagne 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin ziet. Serveer met een heerlijke groene salade, doperwten of haricot verts.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!


 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie