Italiaanse Burger

Ingrediënten:
400 g biefstuk aan één stuk
1 takje bladpeterselie
1 teentje knoflook
2 el broodkruim
1 tl gedroogde oregano
1 ei
1, 5 el pijnboompitten
2 el (vers)gemalen Parmezaanse kaas
3 el extra vergine olijfolie
4 ciabatta


Hak de biefstuk met een groot mes fijn. Rasp de knoflook en hak de peterselie. Meng nu het gehakte vlees met het ei, de peterselie, de pijnboompitten, de oregano, het broodkruim, de kaas en zout en peper. Vorm hier 4 burgers van en laat even rusten.

Verwarm de oven tot 180 °C. Snij de tomaatjes in tweeën. Snij de aubergine in plakken en bestrooi met wat zout, laat 10 min. staan. Veeg het zout van de aubergine en bak de plakken in wat olie bruin. Doe de met wat olie besprenkelde tomaatjes 10 minuten in een hete oven. Doe de ciabatta’s er 5 min. bij. Bak de 4 burgers in wat olie in een paar minuten bruin en niet te gaar, houd warm.

Snijd de broodjes door en bestrijk ze met wat pesto (of gebruik het volgende zelfgemaakte mengsel: hak de basilicum fijn en meng met wat knoflook en Parmezaanse kaas). Beleg de broodjes met wat radicchio, de burger, wat plakken aubergine en tomaat.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie