Homemade Granola

Ingrediënten
125 gram havervlokken
75 gram amandelmeel of fijngehakte blanke amandelen
25 gram kokosvlokken
50 gram gedroogde cranberries
50 gram (blauwe) rozijnen
100 gram vijgen
100 gram para noten
100 gram walnoten
25 gram pompoenpitten
25 gram zonnepitten
30 gram lijnzaad
1 volle theelepel kaneel
1,5 volle theelepel cacaopoeder
50 gram maple syrup
4 volle eetlepels water


Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg alle droge onderdelen (havervlokken, amandelmeel, kokosvlokken, zonnepitten, pompoenpitten, para noten, walnoten, lijnzaad) op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Hussel door elkaar en verspreid over de bakplaat.

Strooi de kaneel en cacaopoeder en schenk de maple syrup over het havervlokken mengsel.

Schep er 4 eetlepels water overheen en plaats de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven. Schep na 5 minuten en na 10 minuten een keertje om zodat het niet aanbrandt.

Wanneer de granola goudbruin is haal je de plaat uit de oven en schep je het gedroogde fruit (cranberries, rozijnen, vijgen) er doorheen. Laat nu volledig afkoelen.

Wanneer de granola in z’n geheel is afgekoeld schep je deze in een grote weckpot of een andere goed afsluitbare pot. Op deze manier kun je de granola prima een week bewaren.

Enjoy!

* Natuurlijk kun je het helemaal aanpassen naar eigen smaak!

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie