Hele vis op de BBQ

Dit recept is voor 4 personen

Veel mensen vinden visfilet makkelijker eten, maar een hele vis op de barbecue ziet er altijd zo adembenemend en indrukwekkend uit. En de bereiding is ook niet moeilijk. Valt dit recept in de smaak dan kun je spelen met andere smaken door kruiden toe te voegen als koriander, rode peper of bieslook.

Ingrediënten
1 hele vis, schoongemaakt (bijvoorbeeld snapper of forel)
120 g zachte boter
4 teentjes knoflook, fijngehakt
schijfjes citroen


Voor het citroenzout:
rasp van 1 citroen
40 g grof zeezout


Voor de aioli:
150 ml mayonaise
3 teentjes knoflook, fijngehakt


Begin met het maken van het citroenzout door de citroenrasp te mengen met het zeezout. Meng voor de aioli de mayonaise met de fijngehakte knoflook.

Snijd met een scherp mes de huid van de vis aan beide kanten in. Meng de boter met de knoflook en vul hiermee de vis zowel binnenin als in de inkepingen. Smeer het restant van de botermix over de gehele vis en doe de schijfjes citroen in de vis. Leg de vis voorzichtig op de barbecue, gebruik hiervoor desnoods een visklem. Grill de vis ca. 15 minuten aan elke kant. Serveer de vis met de aioli en het citroenzout.

Heb je geen barbecue, dan kun je de vis ook in de oven bakken. Verhit de oven op 200˚ C. Leg de vis in een hittebestendige pan of ovenschaal en bak 35 tot 40 minuten. Eet smakelijk!

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie