Healthy snack

Dit recept is voor 16 stuks

Ideale snacks als tussendoortje, deze notenbars! Of het nu een boost is voor of na het sporten, tijdens een vergadering op het werk of onderweg naar die heerlijke vakantiebestemming met de kids op de achterbank: hoeveel ik ook elke keer maak, ze zijn op voor ik het weet!

280 g dadels, ontpit
180 g ongezouten, gemengde noten, gehakt
140 g havermout
80 g pindakaas (zonder stukjes)
30 g gedroogde cranberries
30 g gedroogde abrikozen, gehakt
100 ml honing
5 ml vanille-essence


Doe de dadels in een keukenmachine of blender en maal ze fijn (het vormt zich tot een bol, zoals deeg). Rooster de havermout 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden of tot het goudbruin is. Meng de dadels, noten, cranberries, abrikozen en havermout in een grote kom. Verwarm in een pannetje op laag vuur de honing en pindakaas en roer tot een glad geheel. Schenk dit in de kom en roer alles goed tot een gemengde massa. Bedek een taartvorm of grote ovenschaal met bakpapier, vul de vorm met het mengsel. Gebruik de achterkant van een lepel om het mengsel goed uit te smeren, bedek het met vershoudfolie en zet het minstens een uur in de koelkast. Als het mengsel goed hard is geworden, kun je er repen van snijden. In een afgesloten blik kun je de notenbars een paar dagen bewaren. Houd je van stevigere notenbars? Bewaar ze dan in de vriezer.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie