Groentesoep met farro en casselerrib

Dit recept is voor 10 porties

"In een echte groentesoep horen natuurlijk ballen, maar in Italië wordt een goedgevulde groentesoep vaak gemaakt met farro: een graansoort met een lichte nootachtige smaak. In Nederland kun je dit kopen bij natuurwinkels of speciaalzaken. Zeker het proberen waard!"


1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 prei, gesneden in ringen
2 stukken selderij, in stukken gesneden
4 wortelen, in stukken gesneden
2 plakken casselerrib, in blokjes gesneden
2 blikken tomatenblokjes
2 liter groentebouillon
100 g farro of 100 g gemixte graansoorten
20 g geraspte Parmezaanse kaas
10 g verse tijm
15 ml olijfolie
zout naar smaak
peper naar smaak


Verhit in een grote pan de olijfolie. Doe de ui, knoflook, prei, selderij, wortelen, tijm en casselerrib in de pan, breng op smaak met zout en peper en bak ca. 5 minuten. Voeg hierna de tomaat en groentebouillon toe, breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat de soep 10 minuten koken. Voeg als laatste de farro aan de soep toe en laat het pruttelen tot de farro gaar is (door te proeven). Strooi voor het serveren een beetje kaas over de soep.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie