Gnocchi met paddenstoelragout

ingrediënten

Voor de gnocchi:

  • 500g melige aardappelen
  • 1 eierdooier
  • ½-3/4 lepel bloem
  • 1 theelepel truffel olie
  • Zout en peper
Voor de paddenstoelragout:
  • 1 eetlepel boter
  • 500g paddenstoelen mixen naar keuze, ruw gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 theelepel spaanse kruidenmix (bijvoorbeeld van NoMU)
  • 100ml rode wijvertalen stock
  • 300ml bouillon (rundvlees of groente)
  • 5 takjes verse tijm
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels room
  • Zout en peper
  • Geraspte verse Parmezaanse kaas
  1. Verwarm de oven op 180 graden en plaats de aardappelen op een bakplaat.
  2. Bak ze net zolang totdat ze goed zacht zijn van binnen
  3. Haal ze uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen.
  4. Halveer de aardappelen en
  5. Halveer de aardappels en lepel ze uit.
  6. Pureer de aardappelen en voeg de eierdooier, truffelolie, wat peper en zout en genoeg bloem toe zodat er een zacht, maar stevig deeg ontstaat.
  7. Maak van het deeg balletjes zo groot als tennisballen en rol ze uit tot lange slierten. Snij de gnocchi in stukjes en druk ze met een vork aan om kleine inkepinkjes te maken zodat ze de saus goed kunnen opnemen.
  8. Plaats de gnocchi op een met bloem bestrooid bord en zet ze even apart tot je klaar bent om de gnocchi te koken.
  9. Om de ragout te maken smelt je de boter in een koekenpan en bak je de paddenstoelen mooi goudbruin.
  10. Voeg de knoflook en de kruidenmix toe en laat dit nog 30 seconden meebakken. Vervolgens doe je er de wjin, bouillon en tijm bij.
  11. Laat de saus nog 10 minuten zachtjes doorkoken en voeg als laatste de citroensap, room en nog wat peper en zout toe.
  12. Om de gnocchi te koken breng je een grote pan water aan de kook en doe je de gnocchi er voorzichtig in.
  13. Zodra de gnocchi aan de oppervlakte gaat drijven haal je ze er uit met een lepel.
  14. Mix de gnocchi met de ragout en strooi er een ruime hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas over.
  15. Smullen maar!

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie