Gin-Tonic Granita

Een granita kan als tussengerecht, maar ook als zoete afsluiter. In dit gerecht gebruik ik het populaire drankje Gin- Tonic als smaakmaker. 

Ingrediënten:
(Voor 4 tot 6 personen)
125 g suiker
10 g verse munt, fijngehakt
500 ml tonic
125 ml water
90 ml gin
Sap en rasp van twee limoenen

Bereiding:

Maak suikerwater door het water en suiker in een pan te koken totdat de suiker helemaal is opgelost. Voeg dan de verse munt en het sap en de rasp van de limoenen toe. Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet na 10 minuten het vuur uit en laat het afkoelen. Wanneer het is afgekoeld voeg je de gin en tonic toe en plaats het circa 6 uur in de vriezer. Belangrijk is dat je ieder uur het ijs losmaakt met een vork. Zo wordt het daadwerkelijk een granita. 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie