Gevulde appel met walnoten en kastanjes

(hoofdgerecht voor vier personen)
Ingrediënten
4 kleine appels
100 g walnoten
100 g kastanjes
50 g roomboter
1 bosje verse tijm
4 kaneelstokjes
4 rode uien
150 g blauwe kaas
2 el crème fraîche
4 takjes rozemarijn
4 grote vastkokende aardappelen
1 sjalotje
1 el olijfolie
60 ml witte wijn
30 g gedroogde fungo porcini
125 ml slagroom
sprietjes bieslook om te garneren
zout en peper


De volgende handelingen kunnen van te voren gedaan worden: kook de aardappels in 15 min. en de uien in 10 min. net gaar. Laat afkoelen. Snij de kastanjes kruislings in en kook ze 10 min. Giet af en pel ze als ze nog warm zijn. Week de gedroogde paddenstoelen in de wijn met beetje water. Snij de bovenkant van de uien en haal wat van de binnenzijde weg. Hak het weg gehaalde gedeelte van de uien fijn. Hak een beetje rozemarijn fijn en meng met de blauwe kaas, gehakte ui en crème fraîche. Voeg wat peper toe. Steek een takje rozemarijn in de ui en zet de deksel er weer op.

Snij de bovenkant van de appels. Haal de binnenzijde een beetje leeg met een scherp mesje. Hak dit fijn en meng met gehakte walnoten, gehakte kastanjes, tijm, boter en zout en peper. Vul hier de appels mee. Maak met een appelboor een gat in de appelkapjes, zet ze bovenop de gevulde appels en duw de kaneelstokjes er in. Snij de bovenkant van de gare aardappels. Maak de onderkant een beetje vlak zo dat ze niet omrollen. Snipper de sjalotje en fruit in wat olie zachtjes aan. Knijp de geweekte paddenstoelen uit en doe bij de sjalot. Laat even fruiten en voeg dan het weekvocht toe. Laat samen tot de helft inkoken en voeg de slagroom toe. Laat weer tot lekkere dikte inkoken. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.

Maak de aardappels een beetje hol en vul ze met de paddenstoelenroom. Zet een kwartier van te voren alle gevulde groente in een warme (180 °C) oven. Doe een klontje boter op elke appel, giet een beetje olijfolie op de uien en bestrooi de warme aardappels met een beetje gehakte bieslook.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie