Gepocheerde peren in bier

Veel mensen zijn dol op gepocheerde peren in wijn, dus ik dacht: waarom pocheren we ze niet eens in bier? Ik heb gekozen voor rosébier. Dat geeft de peren een heerlijke fruitige smaak en een prachtige kleur. Probeer het eens en laat je verrassen! Ik weet zeker dat je ze heerlijk zult vinden.

4 peren
1 flesje rosébier (330 ml)
1 vanillestokje, de zaadjes en het stokje
1 kaneelstokje
100 g fijne kristalsuiker
240 ml water
1 citroen (alleen het sap)


Doe het bier, het vanillestokje (de uitgeschraapte zaadjes en het stokje zelf), het kaneelstokje, de suiker en het water in een pan. Breng het geheel langzaam aan de kook. Schil intussen de peren en laat het steeltje aan de peer zitten. Snijd de onderkant van de peren af, zodat ze rechtop op een plaat kunnen blijven staan. Besprenkel de peren met citroensap. Pocheer de peren in het biermengsel ca. 20 minuten of totdat de peren zacht zijn. Haal de zachte peren vervolgens uit het biermengsel en laat ze afkoelen. Serveer het met chocoladesaus of met blauwaderkaas op een toastje.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie