Gemarineerde BBQ Kipspies

Dit recept is voor 4 personen

Wie krijgt er nou geen trek van de geur van gegrild vlees van de barbecue. Kip is makkelijk te bereiden en zeker kinderen vinden het maar wat leuk om ‘te eten van een stokje’!


8 kippendijen (zonder bot en vel)
80 ml mayonaise
80 ml yoghurt
70 ml srirachasaus*
20 ml olijfolie
20 g koriander, fijngehakt
2 limoenen
zout
peper

Meng voor de marinade het sap en rasp van één limoen, de srirachasaus, olijfolie, zout en peper door elkaar in een kom. Snijd de kip in blokjes en roer het door de marinade. Dek de kom af en laat het mengsel minstens een uur marineren in de koelkast. Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar met de fijngehakte koriander en zet dit apart. Haal de kip uit de koelkast en verdeel de blokjes over 8 spiesen. Gebruik hiervoor metalen spiesen, deze verbranden niet op de barbecue. Smeer de spiesen nog licht in met wat extra olijfolie voor ze de barbecue op gaan. Grill het vlees tot het lekker krokant is, serveer hierbij de koriandermayonaise en wat partjes limoen.

Heb je geen barbecue, dan kun je de kip ook grillen op een grillplaat. Gebruik dan houten satéstokjes en leg deze voor gebruik eerst 20 minuten in een bakje water. Zo verbranden ze minder snel.

* Srirachasaus is een behoorlijk pittige, friszure chilisaus gemaakt van verse chilipepers, knoflook, azijn, suiker en zout. Als alternatief kun je ook pittige chilisaus gebruiken.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie