Gegrilde perzik met mascarpone

Madri: “Perziken doen mij altijd denken aan de familieboerderij in Zuid-Afrika. Fantastisch vond ik het om in de tuin op zoek te gaan naar de eerste rijpe perzik van het seizoen. Die eerste hap waarbij het sap bijna van je kin druipt, heerlijk!”.

Dit recept is voor 4 personen

4 perziken, gehalveerd en de pit verwijderd
200 g mascarpone
60 g bruine basterdsuiker
40 g pistachenoten
20 g poedersuiker
5 ml vanille-essence


Verhit een grillplaat tot deze goed heet is. Druk de perziken met de platte kant in de bruine suiker en plaats ze op de grillplaat. Laat de suiker karamelliseren, dit duurt ca. 5 à 6 minuten. Rooster ondertussen de pistachenoten in een droge koekenpan. Schud ze zo nu en dan om tot ze mooi goudbruin zijn. Meng in een kom de mascarpone, poedersuiker en vanille-essence. Leg de perziken op een bord, doe hier wat lepels van het mascarponemengsel op en strooi de pistachenoten erover. Dat wordt genieten!

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Bewaren

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie