Gegrilde courgette met ricottavulling

Dit recept is voor ca. 16 stuks

Madri: "Ik ben echt gek op de combinatie van citroen met ricotta, roomkaas of geitenkaas. Het wordt er nog frisser van en het is heerlijk in dit hapje met courgette.
"

Ingredienten:
1 gele courgette
1 groene courgette
15 ml olijfolie
150 g ricotta
rasp en sap van één citroen
20 g geraspte Parmezaanse kaas
zout naar smaak
peper naar smaak


Snijd de courgettes in dunne plakken, bijvoorbeeld met een kaasschaaf, en bestrijk met olijfolie, zout en peper. Grill de plakken aan beide kanten op een hete grillpan en leg ze op een bord. Mix in een schaal de ricotta, citroensap en -rasp, Parmezaanse kaas, zout en peper tot een gladde mix. Doe een theelepel ricottamix op iedere plak courgette en rol ze op. Zet de plakken desnoods vast met een cocktailprikker. Serveer het gerecht op kamertemperatuur.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie