Gebraden eendenborst

Dit recept is voor 4 porties

Het hoeft geen Kerst te zijn om aan de slag te gaan met eendenborst, dit gerecht met geroosterde groente uit de oven is ideaal voor de herfstachtige avonden na bijvoorbeeld een flinke bos- of strandwandeling. Heerlijk eten aan een mooi gedekte tafel. En krijg je vrienden of familie te eten, dan verdubbel je gewoon de porties!


4 eendenborstfilets met huid
15 g boter
50 ml sinaasappelsap
zout
peper


Snijd met een scherp mes de huid van de eendenborstfilets kruislings in. Wrijf de filets daarna in met peper en zout. Verhit een pan met dikke bodem tot deze goed heet is en leg de filets met de huid naar beneden in de pan. Braad de eend goed aan en wacht met draaien tot de huid goed aangebraden is en als het ware ‘loskomt’ van de pan. Draai het vlees vervolgens om en braad de andere zijde ca. 7 minuten bruin. Haal de eend uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en leg het nog heel even te rusten in een voorverwarmde oven van 110 graden. Maak de pan waar de eend in heeft gezeten niet schoon, maar smelt hierin de boter tot deze goudbruin is. Voeg dan het sinaasappelsap toe en breng het aan de kook tot de saus iets ingedikt is. Serveer de eend samen met de bieten, pompoen en boerenkool uit de oven (zie het recept hieronder). De saus kun je er apart bij serveren of over de eend gieten.


Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie