Garnalen dumplings

Ik ben gek op dumplings, in alle varianten! Zelf maak ik ze graag vers en in een grote hoeveelheid en vries een deel ongekookt in voor later. En al lijkt het veel werk, in feite valt dat reuze mee. Belangrijk voor het invriezen: verpak ze stuk voor stuk of in ieder geval los van elkaar voordat je ze bij elkaar in een bak doet anders krijg je één grote dumpling.

Dit recept is voor 32 stuks

Ingredienten

  • 360 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 32 wontonvellen
  • 40 g bamboescheuten
  • 3 bosuien, fijngesneden
  • 15 g maïzena
  • 10 ml zonnebloemolie
  • 10 ml sake
  • 10 ml water
  • 5 ml sojasaus
  • 5 g suiker
  • 1 eiwit
  • 2,5 ml sesamolie
  • 2,5 g geraspte verse gember
  • 2,5 g zout
  • snufje witte peper

Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve de wontonvellen, zonnebloemolie en water, in een keukenmachine en mix door elkaar tot het de gewenste structuur heeft. Doe een theelepel van het mengsel op elk wontonvel, smeer de rand in met wat water en druk dicht. Vul een koekenpan met de zonnebloemolie en verwarm op laag vuur. Voeg als de olie warm is de dumplings toe en laat ze bakken tot de onderkant wat bruin ziet. Draai ze om, bak ze kort aan de andere kant en schenk daarna voorzichtig het water in de pan en laat de dumplings zacht gaar stomen met een deksel op de pan totdat het water verdampt is. Je kunt de dumplings zo eten, maar ze zijn nog lekkerder met een dipsaus. Meng hiervoor 1 gelijk deel sojasaus met 1 gelijk deel sake.


Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie