Ei-en-spek-in-een-cup

Dit recept is voor 4 stuks

Heerlijk is het om op zondag iets uitgebreider te ontbijten. Of wat te denken van een brunch? En geen zorgen: ook dit recept, als alternatief voor de omelet met spek, zet je snel op tafel!

4 eieren
4 boterhammen (wit of bruin naar keuze)
4 plakken spek
50 g crème fraîche
zout naar smaak
peper naar smaak


Verhit de oven op 190 graden. Neem een muffinblik en vet de bakjes licht in met boter of gebruik bakpapier. Rol met een deegroller de boterhammen plat en druk met een koekjessteker of garneerring een rondje uit elke boterham dat net iets groter is dan de bakjes van het muffinblik. Heb je deze materialen niet in huis? Gebruik dan een glas en een scherp mes om de rondjes uit te snijden. Duw de broodrondjes in de bakjes en doe daar bovenop een plak spek. Schep een lepel crème fraîche in elk bakje en breng op smaak met wat peper en zout. Breek voorzichtig een ei boven elk bakje en bak het vervolgens 15 minuten in de oven of tot de eieren gaar zijn. Je kunt er ook voor kiezen om het brood weg te laten. Gebruik dan iets meer spek om i.p.v. de boterham de bakjes goed te bedekken.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie