Eenvoudig Bierbrood met Artisjokdip

EENVOUDIG BIERBROOD
Dit brood is het lekkerst als het vers uit de oven komt. Ik raad je daarom aan om het vlak voor het serveren af te bakken. Ik ben gek op cheddarkaas en in dit brood smaakt het echt hemels. Met de geur van versgebakken brood bereid je je gasten alvast voor op de heerlijke gerechten die jij ze die avond zult presenteren!

500 g zelfrijzend bakmeel
1½ theelepel zout
200 g geraspte cheddarkaas
350 ml bier


Zeef de bloem en het zout. Meng dit met de geraspte kaas. Voeg het bier toe en kneed het geheel met een mixer met een deeghaak tot een glad deeg. Voor deze hoeveelheid deeg heb je een broodblik van 18 cm x 7 cm nodig. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak het brood in 45 minuten af. Dit brood is het lekkerst als het vers uit de oven komt. Laat het een paar minuten afkoelen en serveer de nog warme sneetjes brood met een beetje zoute boter en de artisjokdip die hiernaast staat beschreven.

ARTISJOKDIP
Mijn man en kinderen zijn dol op deze dip! Hij is heel eenvoudig om te maken maar is een ware streling voor de smaakpapillen. Als je zin hebt in een iets gezonder hapje, dan is deze dip ook erg lekker bij rauwkost. Zelfs mensen die normaal niet van artisjok houden, vinden de dip heerlijk dankzij de romige smaak en de kaas.

1 blik (190 g) artisjokharten op water, uitgelekt
60 g zure room
60 g mayonaise
180 g Parmezaanse kaas
2/3 theelepel knoflookpoeder
2/3 theelepel paprikapoeder

Snijd de artisjokharten in kleine stukjes. Meng de fijngesneden artisjokharten met de mayonaise, de zure room, de Parmezaanse kaas en het knoflookpoeder en doe het mengsel in een ovenbestendige schaal. Bestrooi met paprikapoeder. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de dip in 20 minuten af. Heerlijk in combinatie met versgebakken bierbrood.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie