Courgettesoep met zalmsnippers

Bereidingstijd ca. 30 minuten
4 personen

Ingrediënten
1  ui
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
2  courgettes
600 ml kippenbouillon
2 el groene pesto
250 ml room
60 g gerookte zalm

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en de knoflook. Voeg het samen in een verhitte pan met olie en fruit het aan. Snijd de courgettes in grove stukken en laat deze circa 4 minuten mee smoren. Voeg daarna de kippenbouillon en pesto toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuten zacht doorkoken.
Pureer de courgette en het vocht met een staafmixer tot een gladde massa en voeg de room toe. Voeg peper en zout naar smaak toe en breng het geheel tot aan het kookpunt . Beleg de bodem van de soepkommen met kleine plakjes gerookte zalm en schep de soep vervolgens in de kommen. strooi er naar smaak nog wat peper en zout over heen en besprenkel de soep met wat olijfolie.

Waarom is dit mijn favoriete recept?

Deze soep is heel gemakkelijk en snel te bereiden en is bovendien super gezond!  Ik eet deze soep vaak als lunchgerecht of ‘s avonds met een lekkere salade. Eet smakelijk!

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie