Chocoladetaart met rood fruit

Voor de taart:
200 g pure chocolade
220 g fijne kristalsuiker
75 g bloem, gezeefd
60 g cacao, gezeefd
60 ml Kirsch likeur
6 eieren

Verwarm de oven voor op 180˚ C. Neem 2 springvormen van Ø 20 cm en bedek de bodems met bakpapier. Vet de bodems en de randen in. Mix in een kom op de hoogste stand de eieren tot een licht mengsel, voeg vervolgens de suiker toe en mix tot een luchtig en dik geheel. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Meng met een metalen lepel de bloem en cacao door het ei-suiker mengsel gevolgd door de gesmolten chocolade. Verdeel dit beslag over de twee springvormen en bak 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Dit kan langer of korter duren, afhankelijk van de oven. Haal de taarten pas uit de springvorm als ze afgekoeld zijn. Zodra de taarten volledig afgekoeld zijn, besprenkel ze dan met de Kirsch likeur.

Voor de vulling:
220 g mascarpone
150 ml opgeklopte slagroom
merg van een vanillestokje
50 g pure chocolade, fijngehakt
1 blik kersen, uitgelekt
450 g verse kersen, ontpit
150 g frambozen
150 g bramen
150 g blauwe bessen
100 g aalbessen

Mix in een kom de mascarpone en slagroom. Voeg het merg van de vanille en het chocoladeschaafsel toe. Smeer dit mengsel op één van de taarten, maar laat 1 cm van de rand vrij. Plaats de helft van de verschillende fruitsoorten op het mengsel en leg de tweede taart er voorzichtig bovenop.

Voor de chocolade ganache:
350 g pure chocolade, in stukjes
250 ml room
15 ml Kirsch likeur
scheutje melk
2 el poedersuiker
blaadjes munt

Doe de stukjes chocolade in een hittebestendige kom. Verwarm in een pan de room op het vuur en laat het goed heet worden, maar niet koken. Schenk de warme room over de chocolade en laat het 5 minuten staan zonder te roeren. Roer het na deze 5 minuten tot het een glad mengsel. Voeg tot slot een scheutje melk en Kirsch likeur toe, roer dit door en schenk het over de cake. Strooi de rest van het fruit eroverheen en garneer het af met gezeefd poedersuiker en verse munt.



Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie