Champignons met verse tijm en feta dip

Dit recept is voor 6 stuks

"De combinatie van champignons, boter, knoflook en verse tijm is voor mij altijd een topper. Serveer het samen met een frisse feta dip, dat is écht een lekkere combinatie! Heb je wat van de dip over? Combineer het dan eens met in repen gesneden rauwe groenten zoals wortel, komkommer of bleekselderij."

Ingrediënten
250 a 300 g champignons
30 g boter
10 g verse tijm
2 teentjes knoflook, geperst
zout
peper
6 satéstokjes


Bereidingswijze
Leg de satéstokjes 20 minuten in een bak met water, zo verbranden ze minder snel. Maak de champignons schoon en rijg ze aan de satéstokjes, ongeveer vijf champignons per stokje. Haal desnoods de steeltjes eraf, dat draait wat makkelijker in de pan. Verhit de boter in een koekenpan. Plaats de stokjes in de gesmolten boter en blijf draaien tot de champignons de gewenste bruine kleur hebben. Besprenkel alles met de knoflook, verse tijm, zout en peper en warm het nog heel even door. Serveer het met de heerlijke feta dip!

Feta dip
200 g feta
30 ml yoghurt
sap en rasp van een citroen
zout
peper


Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine of blender en meng alles tot een glad geheel. Zet de dip minstens een uur in de koelkast en serveer het koud.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie