Botertaartjes met mascarpone en vijgen

Dit recept is voor 16 stuks

Ingrediënten
300 g bloem
135 g boter, in blokjes
100 g poedersuiker
200 g slagroom
100 g mascarpone
15 g suiker
2 g zout
6 verse vijgen, in partjes gesneden
een handvol blauwe bessen
85 ml water
22 ml zonnebloemolie


Verhit de oven op 200˚ C. Meng boter, water, olie en suiker in een ovenvaste schaal en zet deze in het midden van de oven. Bak dit 20 minuten tot het er lichtbruin uitziet. Haal de schaal voorzichtig uit de oven en meng de bloem en het zout door de gesmolten boter tot een deeg. Vet een muffinblik in met wat boter en vul elk vormpje met deeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bak de taartjes 10 tot 12 minuten in de oven. Laat de taartjes daarna goed afkoelen op een rooster. Klop ondertussen voor de vulling de slagroom, mascarpone en poedersuiker tot het een zacht mengsel is met pieken. Vul elk taartje met de vulling en verdeel de vijgenpartjes over de taartjes.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!


 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie