Blue berry cake

De blue berry cake is voor circa 8 personen. 

Ingrediënten:

Voor het deeg:
5 g suiker
3 g zout
100 g koude boter, in blokjes
patentbloem
75 ml ijswater

Voor de vulling:

30 g suiker
30 g maïzena, gezeefd
600 g verse blauwe bessen
1 eidooier extra
suiker voor garnering
15 ml melk
rasp en sap van één citroen

Bereiding:

Voor het deeg:
Mix in een keukenmachine de bloem, zout en suiker. Voeg de koude boterblokjes toe en mix nogmaals door. Voeg beetje bij beetje het ijswater toe totdat het deeg een geheel vormt. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast. 

Voor de vulling:
Verwarm de oven voor op 180° C. Bedek de bakplaat met bakpapier. Mix de bessen, suiker, citroensap en -rasp, en maïzena in een grote kom. Proef of de vulling zo op smaak is. Voeg nog wat suiker toe als het niet zoet genoeg is. Bestuif vervolgens het aanrecht met bloem. Rol het deeg erop uit tot het ongeveer 5 millimeter dik is. Breng vervolgens de gewenste vorm in het deeg aan. Het is leuk als dit een aparte vorm heeft. Leg het deeg vervolgens voorzichtig op de bakplaat. Schep de vulling in het midden van het deeg en houd ongeveer 7 centimeter vrij van de kant. Vouw vervolgens de kanten naar binnen, over de vulling, maar de vulling moet nog wel zichtbaar zijn. Bestrijk de deegkorst met een mix van melk en de eidooier. Besprenkel de korst dan met wat suiker. Plaats de bakplaat in de oven tot het fruit zacht is en het deeg een mooie goudbruine kleur heeft. Laat het even afkoelen en serveer de taart op kamertemperatuur met of zonder vanille-ijs.

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie