Apfelstrudel

Ingredienten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 5 middelgrote zure appels
  • sap van een halve citroen
  • 120 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 90 gr rozijnen
  • 1 ei, losgeklopt met 3 eetlepels melk
  • Poedersuiker voor garnering
  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Voor de vulling: schil de appels, snij in kwarten en daarna in dunne plakjes. Leg ze in een grote schaal en besprenkel met citroensap.
  3. Suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom mengen. Het meelmengsel door de appels mengen. Alles goed doorroeren. Daarna de rozijnen erdoor mengen.
  4. Het bladerdeeg uitrollen tot een grote lap. De vulling in het midden over de hele lengte verspreiden (als je teveel vulling hebt, niet alles erin doen).
  5. De bovenste flap deeg naar voren vouwen (over het mengsel). Besmeren met ei-melk mengsel en de onderste flap deeg eroverheen vouwen. Goed aandrukken. Ook de zijkanten goed dichtmaken, gebruik het ei-melk mengsel als kleefmiddel.
  6. De strudel omdraaien zodat de mooie kant boven ligt. De strudel op een ingevette bakplaat leggen en bestrijken met het overgebleven ei-melk mengsel. De bovenkant een paar keer inprikken met een scherp mes, zodat de hete damp weg kan.
  7. De strudel in het midden van de oven in 20 minuten bakken. De temperatuur lager zetten naar 190 C en nog eens ongeveer 20 minuten goudbruin bakken.
  8. Minstens 20 minuten laten afkoelen alvorens aan te snijden. Met poedersuiker bestrooien en met bijvoorbeeld slagroom of vanilleijs serveren.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie