Aardappelfrietjes

Iedereen houdt van friet! En met wat zeezout en verse tijm wordt de friet net iets specialer. Er komt geen friteuse aan te pas, maar wil je een nóg gezondere variant? Neem dan zoete aardappels i.p.v. gewone aardappels. Let wel op: deze hebben minder tijd nodig in de oven.

8 grote aardappels
olijfolie
grof zeezout
verse tijm


Verhit de oven op 200˚ C. Was de aardappels en verwijder oneffenheden met een mesje. Snijd de aardappel met schil in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en spuit het in met bakspray of besprenkel met wat olijfolie. Wrijf de aardappelfrieten goed in met olijfolie en zeezout en verdeel ze over de bakplaat. Strooi er verse tijm over en bak de frieten in 40 minuten krokant. Gebruik je zoete aardappels, bak de frieten dan 30 minuten.

Riverdale Keuken

Koken in de nieuwe Riverdale keuken geeft je het ultieme 'Love to Cook' gevoel! Klik hier voor meer informatie!

 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie